Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Zebicon er første modtager af Billund Kommunes nye virksomhedspris

Zebicon i Billund blev den 17. december 2014 første modtager af en ny social virksomhedspris i Billund Kommune.

Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune har indstiftet en ny social virksomhedspris med navnet "Rødder & Vinger". Prisen skal være med at anerkende og synliggøre de virksomheder i kommunen, der er socialt ansvarlige og som medvirker til at sikre uddannelsesmuligheder.

De kriterier er der heldigvis rigtig mange virksomheder i Billund Kommune, der lever op til. Og derfor har det været en svær opgave for udvalget at finde den første modtager af prisen.

Mange sociale virksomheder

- Vi har heldigvis rigtig mange virksomheder som tager socialt ansvar eller som i øvrigt medvirker til at vi kan have et velfungerende erhvervsliv, blandt andet ved at ansætte lærlinge, siger Gitte Ottosen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget.

I sidste ende var udvalget dog ikke i tvivl. For i Billund ligger Zebicon – en spændende vækst og gazellevirksomhed. Zebicon er specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik og en vækst- og videns virksomhed med 10 medarbejdere.

Men Zebicon er også en virksomhed, der tager et socialt ansvar og som bidrager til den uddannelsesmæssige indsats i kommunen, ligesom de i høj grad er aktive i Billund ErhvervsFremme og blandt andet har været medinitiativtager til Tech Tour, hvor 350 studerende besøgte Billund og hørte om jobmuligheder.

- Det er en særlig glæde at kunne overrække prisen til Zebicon. Det er første gang den uddeles og det er en pris vi føler vi har manglet i Billund Kommune. Vækst og udvikling er grundlaget for enhver erhvervsudvikling, men i beskæftigelsesudvalget vil vi også gerne have virksomheder, hvor social ansvarlighed, rummelighed og omsorg for hinanden er en selvfølge, og det er det hos jer, sagde Gitte Ottosen, da hun overrakte prisen.


Zebicon virksomhedspris

Gitte Ottosen overrækker prisen til Zebicons to stiftere og direktører Jeppe Hebsgaard Laursen og Kasper Fedde Krogh


Zebicon har ansat en voksenlærling, og bidrager dermed til uddannelse i et specialiseret fag og samtidig har virksomheden ansat en borger, der har været psykisk syg og som nu er godt på vej tilbage.

Prisen vækker glæde og stolthed

Prisen blev overrakt hos Zebicon onsdag middag, og det var en samlet ledelse og medarbejderskare, der tog i mod Beskæftigelsesudvalget og ledere og medarbejdere fra Arbejdsmarkedsafdelingen i Billund Kommune.

- For os er det en stor ære at være den første virksomhed i Billund Kommune, der modtager den nye virksomhedspris. Det er skønt at være formand for bestyrelsen i en virksomhed, der præsenterer gode resultater og samtidig er socialt ansvarlig, sagde formanden for bestyrelsen i Zebicon Jørgen Krab Jørgensen, der tidligere direktør i Billund Lufthavn og blandt andet også formand for Billund Vand.

Jørgen Krab Jørgensen understregede også at det er helt bevidst, at Zebicon har ansat de to medarbejdere, der er medvirkende til prisen.

- Vi gør det ikke for vores blå øjnes skyld. Vi tror også vi vinder ved det. Ved at finde dygtige medarbejdere og ved at skabe en hel arbejdsplads. Og det betyder meget i en lille virksomhed som Zebicon, hvor en medarbejder er 10 procent af hele styrken, sagde Jørgen Krab Jørgesen.

Formanden havde også generelle roser til Billund Kommune, både til forvaltningen og til det politiske.

- Der er tre parter. Borger, virksomhed og kommune. Alle tre skal se fordele og have glæde ved samarbejdet. Tillid og troværdighed betyder rigtig meget og jeg vil gerne rose Billund Kommune og folkene i Arbejdsmarkedsafdelingen for åbenhed og god rådgivning. På samme måde ros til politikerne i Beskæftigelsesudvalget for at sikre gode rammer og dermed være med til at sikre Billund Kommune som en god erhvervskommune, sagde Jørgen Krab Jørgensen.

Fakta om prisen

Hedder Vinger & Rødder. Skal uddeles en gang årlig af Beskæftigelsesudvalget til en virksomhed, der er socialt ansvarlig og fremme målene i kommunens beskæftigelsespolitik.

Prisen er en check på 10.000 kroner, et diplom og et kunstværk, som laves af den lokale kunstner Jørgen Lisborg.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om Zebicon hos Marketing Manager Katja Ramsing på telefon 4196 4956.