Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Brians Renovation er årets sociale virksomhed 2015

I 2014 blev Zebicon i Billund den første modtager af Billund Kommunes nye sociale virksomhedspris Rødder & Vinger. I 2015 hedder modtageren Brians Renovation i Grindsted.

Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune uddelte torsdag den 12. november for anden gang den sociale virksomhedspris med navnet "Rødder & Vinger". Prisen skal være med at anerkende og synliggøre de virksomheder i kommunen, der er socialt ansvarlige og som medvirker til at sikre uddannelsesmuligheder. Zebicon i Billund blev første modtager af prisen i 2014.

Årets modtager hedder Brians Renovation, og det er der rigtig mange gode grunde til.

Brians Renovation er en virksomhed, som tør gå foran, som tager et socialt medansvar og som gerne vil gøre en forskel. Virksomheden er ekstraordinær rummelig.  Her åbnes op for mennesker, der er på kanten af arbejdsmarkedet og har udfordringer af den ene eller anden slags. Med virksomhedsprisen ”Rødder og vinger” ønsker Billund Kommune at anerkende og synliggøre netop det, siger Gitte Ottosen, der er formand for beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune. 

Og arrangementet hos Renovation og Vognmands virksomheden, hvor prisen blev uddelt, gav et godt indblik i, hvordan rummeligheden udføres i praksis. Flere medarbejdere havde børnene med, og alle snakker med alle i familievirksomheden, der har hovedkvarter på Industrivej i Grindsted.

Det er en virksomhed, der altid ser den enkeltes muligheder i stedet for begrænsninger. Der giver alle en chance og formår at finde opgaver lige inden for det område, hvor den enkelte har sine største kompetencer. De er gode til at følge tæt op på medarbejdere og praktikanter, hvis de udebliver fra aftaler. Der aldrig lader ”stå til ”. De viser stor empati og interesse for alle de ansattes sociale og familiemæssige liv, siger Gitte Ottosen.

Flere praktikforløb i virksomheden har resulteret i ansættelse i fleksjob, skånejob eller ordinært job, og er dermed på alle parametre en virksomhed, der lever op til de kriterier, der er for den sociale virksomhedspris.

- Vi har igen i år har flere gode kandidater, men Brians Renovation stak ud, og vores håb er naturligvis, at prisen kan være med til inspirere andre virksomheder, siger Gitte Ottosen.   


Fakta om prisen

Den sociale virksomhedspris Rødder & Vinger består af et diplom + en skulptur i bronze, der symboliserer mennesket på arbejdspladsen. Det er den lokale kunstner Jørgen Lisborg, der har skabt skulpturen. Der følger også en check på 10.000 kroner med prisen.

Fakta om Brians Renovation

Brian Pedersen begyndte som vognmand i 1989, og familievirksomheden er de seneste år vokset på en række fronter. Der køres renovation i en række kommuner, der køres vognmandskørsel og senest har Brian Pedersen kastet sig over affaldshåndtering i det nye domicil på Industrivej i Grindsted.