Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Sanistål modtog prisen som årets sociale virksomhed 2017

Viljen og evnen til at hjælpe flygtninge i arbejde er blandt hovedårsagerne til, at Sanistål i Billund blev kåret som årets sociale virksomhed i Billund Kommune.

Sanistål med 1.600 ansatte i Danmark har i 2017 modtaget international pris for at kunne tilbyde kunder de bedste tekniske løsninger i forhold til E-Handel, men CEO Christian B. Lund er alligevel ikke i tvivl om, at virksomhedens største anerkendelse er den pris Sanistål torsdag den 21. december modtog fra Billund Kommune.

At få prisen som årets sociale virksomhed i Billund Kommune er noget vi er rigtig stolte af. Det er første gang vi vinder en pris for vores menneskesyn, og det er noget som betyder rigtig meget for os. For vores virksomhed er baseret på mennesker, siger Christian B. Lund.

Sanistål fik overrakt prisen som årets sociale virksomhed af formanden for beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune Gitte Ottosen, og det skete i hjertet af virksomheden i Billund - på lageret - hvor omkring 250 ansatte var samlet til julefrokost.

 Da socialdirektør Jan Møller Iversen og jeg i marts var på besøg, ville vi gerne have Sanistål til at vise socialt ansvar og ansætte en eller to flygtninge, men vi nåede ikke langt ind i samtalen før fabrikschef Claus Hjerrild sagde, at hvis vi skal lave en aftale, skal vi gå all-in, og derfra kom aftalen om, at Sanistål i løbet af året ville ansætte 12 flygtninge, og det fortæller vel meget godt om virksomhedens indstilling, siger Gitte Ottosen.

Sanistål i Billund har også 18 ansatte i fleksjob og 9 borgere med andre problemstillinger. To faste mentorer Bodil Egsgaard Nielsen og afdelingsleder Sine Hansen hjælper de nyansatte flygtninge med at komme ind på arbejdspladsen, ligesom der er danskundervisning på virksomheden.

Aftalen om 12 flygtninge går på, at to begynder hver måned, og foreløbig er 10 begyndt, hvoraf fire er kommet i ordinært job, mens tre er i løntilskud og en i praktik, mens to ikke længere er i virksomheden.

Hos os er de ikke flygtninge, de er mennesker og en ressource, vi har brug for sammen med vores øvrige dygtige medarbejdere. Vi har i år sat rekord med over 3 millioner linjeekspeditioner, og vi har ansat rigtig mange nye medarbejdere, fortæller fabrikschef Claus Hjerrild.

Hos Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune var der ingen tvivl om, at Sanistål skulle være modtager af den sociale Virksomhedspris Rødder & Vinger i år.

Sanistål er et fyrtårn og gør en stor og helt særlig indsats for inklusion af flygtninge. Ledelse og medarbejdere har med stor rummelighed, engagement og et særligt menneskeligt blik gjort det muligt for flygtninge at opnå ordinær ansættelse. Sanistål har i den forbindelse gerne bidraget med viden og erfaringer til temamøder og konferencer med både offentlige og private virksomheder.

Virksomheden er gået all-in, som de siger. De er et fyrtårn blandt rigtig mange virksomheder i og udenfor kommunen, som viser, at socialt ansvar og det at drive en succesfuld virksomhed kan gå hånd i hånd. Hos Sanistål er man altid løsningsorienteret. Et transportproblem blev løst ved, at der blev indkøbt en knallert, og sådan har det været hele vejen igennem, siger Gitte Ottosen.

Fakta

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre den sociale og beskæftigelsesmæssige indsats, som virksomheder i Billund Kommune gør for ledige og udsatte borgere.

Prisen er uddelt fire gange. I 2014 til Zebicon i Billund, i 2015 til Brians Renovation i Grindsted, i 2016 til Stansomatic i Billund og i 2017 altså til Sanistål i Billund.

Prisen består af en skulptur, et diplom og et kontant beløb på 10.000 kroner.